Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.

Karácsonyi Vásár

Magyarország számos településén várták a nézelődőket és Advent várakozással teli időszakát kirándulással töltőket hangulatos Karácsonyi vásárok. A három legszebb helyszín Eger, Sopron és Győr volt. A leglátogatottabbnak a győri vásár bizonyult, ahol a Széchenyi téren, a Baross úton, a Megyeháza téren és az Arany János utcában is felvonultak az árusok és a gasztronómiáé volt a főszerep és a Pannonhalmi borvidék nevezetes borait kóstolhatták meg a látogatók.

Úrkúti őskarszt

Az Úrkút határában található, magánbányászat során előkerült Őskarszt édett terület, amely 2013-ban elnyerte az év Földtani Értéke címet.

Úrkút erdős hegyoldalakkal övezett vadregényes bakonyi település, a Kab-hegy északi oldalán, 400 méter magasan a Csinger-patak völgyében található, 1335 óta a tihanyi apátság birtokaként ismert. A vízben szűkölködő terület elnevezését egy jó vizű kútról kapta.

Cifra istálló - Parád

A Parád községben található díszes épületet 1880-ban gróf Károlyi György építette Ybl Miklós tervei alapján. Gróf Károlyi György olyan, párját ritkító, fényűző istállót szeretett volna építtetni, amely méltó az ugyancsak Ybl Miklós tervei alapján készült fürdőtelepi kastélyhoz.

A Cifra-istálló ma Kocsi Múzeumként működik, amely egészen a XIX. századig visszarepíti az embert.

Szilvásvárad: kisvasút, Fátyol vízesés, Istállós-kői-barlang

A Bükk nyugati lábánál a Szalajka völgy bejáratánál fekvő település környéke már az új kőkor óta lakott.

Szilvásvárad és környéke nem véletlenül, és nem csak a Fátyol-vízesés miatt az egyik legkedveltebb hazai kirándulóhely, hanem a kisvasúttal való utazás miatt is igen kedvelt a kirándulók és a túrázók számára.

Szigligeti Vár

A Tapolcai-medence délnyugati részén, régen a Balaton szigetét képező 239 m magas vulkanikus hegy tetején állnak az észak-déli irányú, szabálytalan alaprajzú szigligeti vár maradványai. A várból csodálatos körpanorámában gyönyörködhetünk. Látható a Káli-medence és tanúhegyei, valamint a Balaton is.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.