Szombathelyi Nagytemplom - Sarlós Boldogasszony-székesegyház

Sarlós Boldogasszony tiszteletére szentelt székesegyház, hétköznapi nevén a szombathelyi nagytemplom hazánk harmadik legnagyobb méretű katolikus temploma és a legnagyobb barokk templom Magyarországon.

Szent Márton templom – Szombathely

Szent Márton tiszteletére felszentelt templom Szombathely városának ősi plébániája, amely 1668 és 1672 között épült, jelenlegi formáját pedig csak 1931-ben nyerte el, habár középkori falrészek is megőrződtek benne.

Tapolcai-tavasbarlang

A világhírű Tapolcai-tavasbarlang Magyarország első, villanyvilágítással ellátott, turisztikai hasznosítású barlangja, melyet 1903-ban kútásás közben fedezték fel és 10 évvel később már meg is nyitották a látogatók számára. Balaton Élménytúránkon csónakáztunk a föld alatti tavakon.

Tihanyi barátlakások

Az úgynevezett barátlakásokat az I. András király felesége révén 1050 körül Tihanyba települt bizánci szerzetesek készítették és lakták évszázadokon keresztül. A lakások fölé emelkedő, helyenként akár 30 méter magasságú sziklafalak a félsziget kialakulásának különleges körülményeiről árulkodnak. A három remetelak Közép-Európa egyetlen épen maradt remetelakása.

Bencés Apátsági Múzeum – Tihany

A Bencés Apátság előtt szőlő- és kenyérszentelés történik a Tihanyi szüreti napokon, amelyre 2016.09.11-i élménytúránk keretében elutazhatnak. Az I. András által alapított Bencés Monostornak egyházi, történelmi, sőt nyelvtörténeti jelentősége is van. A Tihanyi Apátság alapítólevele ugyanis a legrégebbi, eredeti formájában fennmaradt oklevél hazánkban. Ebben olvasható az első ismert magyar mondatrész: Fehérvárra menő hadi útra, vagyis „feheruuaru rea meneh hodu utu rea”.

Szent Vid kápolna – Velem

A Szent Vid-hegyen álló templom középkori lakótorony felhasználásával épült a 18. század végén, késő barokk stílusban, ma is jelentős búcsújáró hely.

Esterházy-kastély – Pápa

A pápai Esterházy-kastélyt az egykori pápai vár helyén 1783-84 között Esterházy Károly egri püspök az egykori várkastély maradványainak felhasználásával építtette. U alakú, egyemeletes, barokk stílusú, a versailles-i kastélytípusba tartozó épület, melynek íves oromzatán az Esterházy család címere látható.