Velem

A település főutcáján található a falu egyik jelképeként számon tartott Hősök Kapuja, amely a háborúkban elesetteknek állít emléket. A község lakott volt már az újkőkorban is. Az emlékek legjelentősebb lelőhelye a község feletti 582 méter magas Szent Vid-hegy a Szent Vid kápolnával.

Győr - Zichy Ferenc Látogatóközpont

Győr az egyetlen város Magyarországon, ahol a három legjelentősebb szakrális tárgyunk, a Szent Korona, a Szent Jobb és a Szent László herma egyaránt megfordult. A kiállítás emléket állít ennek a történelmi ténynek.

Szentek Tornya - Torony Kilátó – Zichy Ferenc Látogatóközpont – Győr

Az államalapítás korában épült vár ma is a győri püspökség székhelye. A főpapi rezidencia mai arculata gróf Zichy Ferenc püspök (1743-83) nevéhez fűződik.

Bazilika Múzeum - Zichy Ferenc Látogatóközpont - Győr

A Szent István-kori székesegyház Magyarországon egyedülállóan háromszoros búcsújáróhely: itt található a Szent László herma, a Könnyező Szűzanya-kegykép és Boldog Apor Vilmos sírja.

Apor Kiállítás – Zichy Ferenc Látogatóközpont – Győr

Az emlékkiállítás tereiben Apor Vilmos püspök élettörténetével, vértanúhalálával és boldoggá avatásával összefüggő dokumentumokat, tárgyi emlékeket tekinthetnek meg a látogatók.

Káptalanház - Zichy Ferenc Látogatóközpont - Győr

A Káptalanház klasszicista, ugyanakkor középkori részleteket rejtő épületében a látogatók megismerhetik a győri egyházmegye templomi építészetét, a 17-18. századi búcsújárás emlékeit, a barokk művészet remekeit, a 20. századi vértanú papok élettörténetét.

kkk

kkk