Egyedi igények szerint

Dátuma: 2018.12.16

-ig    Választható időpontokban. Előzetes megbeszélés alapján.

NEM TELJESÍTMÉNYTÚRA!

Kellemes séta, kikapcsolódás, a természet felfedezése!

Magyarország természeti szépségeit csodálhatják meg!

Küldjék el számunkra érdeklődésüket és mi felvesszük Önökkel a kapcsolatot a további egyeztetés céljából!

Részletek

Nagymaros - Hegyestető (Dunakanyar látványával) - Zebegény Élménytúra

Dátuma: 2018.10.30

-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!

Nagymarosról indulunk a Börzsöny egyik legszebb hegyének megmászására, a Hegyestető 482 méter magas csúcsára. Az itt található Julianus-kilátóból nyílik a legcsodálatosabb kilátás a Dunakanyarra.

A kilátótól erdei turistaút vezet a Zebegény fölötti hegyen elhelyezett Millenniumi emlékmű felé. Útközben egy újonnan épült kilátónál újabb dunai panorámában gyönyörködhetünk. Majd a zebegényi Millenniumi Emlékmű építményét csodáljuk meg.

Innen leereszkedünk az utolsó pár lépcsőfokon és a faluba érünk, Zebegény legnevezetesebb látnivalójához, a magyaros szecessziós római katolikus templomhoz, melyet a 20. század elején építettek.

Részletek

Somló - Pápa Élménytúra

Dátuma: 2018.09.30

Felfedezzük Somló Történelmi Borvidék csodáit, Somló Várát, egy szunnyadó tűzhányó természeti értékeit, a kilátóból pedig megcsodáljuk a környező tájat és a Somló bazaltkúpját körülvevő szőlőket.

Nagyszerű kikapcsolódásban lesz részünk Pápán, ahol a régi pompájában ragyogó Esterházy-kastély gyönyörűen megújult épületét tekintjük meg, majd a Pápai Nagytemplomot és sétát teheszünk Pápán, amely a legszebb barokk városok egyike hazánkban.

Részletek

Fertő-melléki Élménytúra

Dátuma: 2018.09.30

-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!

Fertőrákoson a kőfejtő körül vezető felszíni sétányon a Fertő-táj növény- és állatvilágát ismerhetjük meg, miközben eljutunk a kilátóig, ahonnan gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.

A kőfejtő bejárása után a Páneurópai Piknik Emlékhely területén „történelmi” sétát teszünk, majd ellátogatunk Fertődre, ahol az Esterházy-kastély épületét és parkját barangoljuk be.

Végül a Fertő-tó melletti vizes élőhelyre érkezünk, amely a madarak körében Európa legnagyobb légi kikötője. A jelentős méretű nyári lúd állomány nagy csoportjait figyelhetjük meg, ahogy visszatérnek esti szálláshelyükre a nap végén.

A vadludak behúzásáról ide kattintva video is megtekinthető.

Részletek

Vértesalja-Bakonyalja Élménytúra

Dátuma: 2018.08.30

-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!

A kisvasutazás élménye után az Alcsúti Arborétumban megcsodáljuk a Habsburg-kastély romjait, a közeli tavat a partján álló mocsári ciprusokkal, egy érdekes lombú öreg platánt, a kerti építmények maradványait, a hangulatos hidakat és a kápolna megmaradt épületét.

A Móri-árok déli részén fekvő Fehérvárcsurgói Károlyi-kastély termeit barangoljuk be, felfedezzük a múlt emlékeit és megpihenünk a kastélyt körülölelő angolparkban.

Részletek

Börzsöny Élménytúra

Dátuma: 2018.05.30

-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!

Felfedezzük Nagybörzsöny település kicsiny, árpád-kori templomának kincseit, és megcsodáljuk a Börzsöny természeti értékeit az újonnan átadott kisvasúti szakaszon utazva.

Majd Márianosztra kultúrtörténeti emlékeit tekintjük meg, amely furcsa kettőssége a sorsnak, hiszen a kegytemplom és a börtön, a megbocsátás és a büntetés háza áll egymás mellett, sőt egybe építve.

Végül sétát teszünk Vácon.

Részletek

Fertőrákosi kőfejtő – Páneurópai Piknik emlékpark – Fertődi Barokk ételfőző fesztivál – Fertő-tavi Vadlúdsokadalom

Dátuma: 2017.08.12.

Fertő - Hanság Élménytúra

Bejárjuk a Fertőrákosi kőfejtő területét, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Fertő-tóra, majd az oszlopcsarnokban a kőbányászatot interaktív módon bemutató tárlatot tekintjük meg.

Ezután a közelmúlt egyik fontos történelmi eseményének színhelyére utazunk, felidézzük az 1989. augusztus 19-i, páneurópai piknik néven elhíresült eseményt és történelmi következményeit.

Majd a gasztronómia élvezeti következnek, ezért Fertődre utazunk, ahol a Barokk ételfőző fesztivál hangulatos forgataga vár minket az Esterházy kastéllyal szemben.

Végül, de nem utolsó sorban a természet egy gyönyörű képét csodáljuk meg, a Fertő-tó mellékén megfigyeljük az itt éjszakázó vadlúdcsapatok esti behúzását.

Fertő-tavi madárvonulásról készült video ide kattintva megtekinthető.

Részletek

Advent Sopronban: Lővérek - Kilátó - Várfalsétány - Tűztorony - Karácsonyi Vásár

Dátuma: 2016.12.17.

Megcsodáljuk Sopron Lővérek városrészét, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a városra és környezetére.

Végigsétálunk a tavalyi évben felújított és átadott Várfalsétányon, amely Sopron egyedülálló kulturális értéke.

Megtekintjük a Tűztorony épületét, Sopron jelképét, az ország egyik legismertebb műemlékét, melynek erkélyéről páratlan kilátás nyílik a városra.

Végül a Fő téren és a Várkerületen megrendezett Karácsonyi Vásár tartogat számunkra érdekességeket. A helyi kézművesek portékája szép ajándék lehet Karácsonyra, valamint érdemes megkóstolni a környékbeli borokat.

Részletek

Hegyestű - Tapolcai-tavasbarlang - Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

Dátuma: 2016.10.02.

Élménytúra a Balaton-felvidéken

Hegyestűn megcsodálhatjuk egy vulkán belsejében kihűlt láva megszilárdult alakzatait, a bazaltkúp tetejéről pedig csodálatos tájképben gyönyörködhetünk.

Tapolcán felejthetetlen élményben lesz részünk. A Tapolcai-tavasbarlangban csónakázunk a 12 millió éve képződött mészkőben kialakult barlangban, a karsztvíz és termálvíz keveredéséből létrejött földalatti tavakon. Megtekintjük a kiállítást, amely a karsztvidék csodálatos világát mutatja be.

Végül a Malom-tó partján rendezendő Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon veszünk részt.

Részletek

Tihanyi-félsziget (Belső-tó, Aranyház Forráskúp, Apátság), Szüreti Felvonulás és Mulatság

Dátuma: 2016.09.11

A tihanyi Belső-tó partjáról indulva megtekintjük az Aranyház forráskúpot, ahonnan felejthetetlen kilátás nyílik a Belső-tóra, Tihanyra és a Balatonra is egyaránt.

Délután 14 órakor kezdetét veszi a szüreti mulatság. A szüreti felvonulás a Belső-tótól indul és egészen a főtérre vezeti a közönséget, ahol a Bencés Apátság új Látogatóközpontja fogadja az érkezőket.

Az Apátság előtt szőlő- és kenyérszentelés lesz, a Mádl Ferenc téren pedig különböző folklór előadásokat tekinthetnek meg.

Részletek

Agostyáni Arborétum - Tardosi Vörösmárványbánya - Csókakői Vár, Vári Vásár és Búcsú

Dátuma: 2016.08.07.

Gerecse-Vértes élménytúra

Az Agostyáni Arborétum örökzöld erdei környezetében teszünk "botanikai" sétát. A tardosi bánya egykori bányaudvarában megcsodáljuk a vörösmárványt, amely a mészkő egyik különleges formációja és a Kárpát-medence területén számos kastély építésénél felhasználták.

Megtekintjük hazánk legkülönlegesebb várát, a Csókakői Várat, régi pompájában látható újra. A vár alatti rendezvénytéren, a Csókakői Vári Vásáron pedig lesz termelői és kézműves piac.

Részletek

Cifra istálló (Parád) – Siroki Vár – Szilvásváradi Pisztrángfesztivál

Dátuma: 2016.08.06.

Parádon megtekintjük a Cifra Istállót és a Kocsi Múzeumot, ahol betekintést nyerhetünk a kocsigyártás folyamatába és megcsodálhatjuk a kifogástalan állapotban megmaradt hintókat.

Majd a Sirok község fölé magasodó vulkáni eredetű hegyen álló, lenyűgöző látványt nyújtó Vár romjait látogatjuk meg.

Ezután a Szilvásváradi Pisztrángnapra érkezünk, ahol megkóstolhatják e méltán híres gasztronómia ínyencséget, különböző módokon elkészítve. Azt az őshonos halfajtát, amely a Szalajka-patakban, már a 18. századtól tenyésztenek a Szalajka völgyében.

Részletek

Pannonhalma Levendulaköntösben

Dátuma: 2016.07.09.

Pannonhalma bencés Apátság uralta Szent-Márton hegy természeti és kultúrtörténeti értékeit ismerjük meg. Az Arborétum gyógynövénykertjében a levendulatermesztés történetét és az illóolaj-készítés folyamatát ismerjük meg. Megtekintjük a Millenniumi Emlékművet, a Boldogasszony-kápolnát és felmászunk a 2012-ben épített Boldog Mór kilátóba, valamint látogatást teszünk a Pannonhalmi Bencés Apátság épületében, ahol a világ legnagyobb bencés könyvgyűjteménye található.

Részletek

Agostyáni Arborétum - Tardosi vörösmárványbánya - Csókakői Vár és a Csókakői Vári Vásár

Dátuma: 2016.06.12.

Gerecse-Vértes élménytúra Új időpontban is:2016.08.07.

Az Agostyáni Arborétum örökzöld erdei környezetében teszünk "botanikai" sétát. A tardosi bánya egykori bányaudvarában megcsodáljuk a vörösmárványt, amely a mészkő egyik különleges formációja és a Kárpát-medence területén számos kastély építésénél felhasználták.

Megtekintjük hazánk legkülönlegesebb várát, a Csókakői Várat, amely a hosszú évekig tartó, nagyszabású rekonstrukciós munkálatok következtében visszanyerte régi pompájának egy részét . A vár alatti rendezvénytéren, a Csókakői Vári Vásáron pedig lesz termelői és kézműves piac.

Részletek

Ipolytarnóci Ősmaradványok Bemutatóhely - Somoskői Vár - Kazári Laskafesztivál

Dátuma: 2016.05.28

Élménytúra Palócföldön

Ipolytarnócon felfedezzük a „Palóc Pompei” néven elhíresült, vulkánkitörés által betemetett területet, ahol hihetetlen gazdagságban maradtak fenn 20-24 millió éve itt élt élőlények maradványai és lábnyomai.

Megtekintjük a szlovák-magyar országhatáron való elhelyezkedése miatt évtizedekig a nagyközönség elől elzárt Somoskői Vár romjait.

Majd Kazári Laska Fesztiválra látogatunk, amely a népművészet és folklór területén gazdag hagyományokkal rendelkezik. Megkóstolhatjuk a palóc különlegességet, a laskát édesen, vagy sósan, valamint és az ínycsiklandozó húsos, vagy zöldséges tócsnit.

Részletek

Pünkösdi Tihanyi Piknik

Dátuma: 2016.05.14

Élménytúra a Tihanyi-félszigeten

Megismerkedünk a Tihanyi-félsziget rejtett értékeivel: Tihany egyetlen forrása, hegyoldalba vájt barátlakások, Belső-tó, Külső-tó, Kálvária, Visszhang-domb.

Megtekinthetik a Bencés Apátság új Látogatóközpontját, a barokk templomot, I. András király kriptáját és az altemplomot. Élménytúra a Tihanyi-félszigeten

Majd a Balaton legnépszerűbb pünkösdi fesztiválja, a Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik tartogat kulturális élményeket.

Részletek

Somló Tájvédelmi Körzet - Retro Majális Pannonhalmán

Dátuma: 2016.04.30.

Felfedezzük egy szunnyadó tűzhányó természeti és kultúrtörténeti emlékeit, a kilátóból pedig megcsodáljuk a környező tájat és a Somló bazaltkúpját körülvevő szőlőket.

Pannonhalmán, a Retro Majálison pedig nagyszerű kikapcsolódásban lesz részünk a közelmúlt zenei kultúráját idéző fesztiválon.

Részletek

Tatai élménytúra

Dátuma: 2015.11.28

Utazásunk első állomása a Turul-emlékmű, ahonnan elsétálunk a Szelim-lyukhoz, amelyről évszázadok óta legendákat szőnek. A közeli Csúcsos-hegyen egy eredeti aknatornyot állítottak fel, amelyből szép kilátás nyílik a Gerecse széles hegyhátaira. Utunkat folytatjuk Tatára, ahol kellemes sétát teszünk az Angolparkban.
Délután a Tatai Vadlúdsokadalom elnevezésű rendezvényen veszünk részt.

Részletek

Balaton-felvidék: Hegyestű, Szigligeti Vár, Süllőfesztivál a Balaton partján

Dátuma: 2015.10.24.

Programunk első állomása a világhírű Hegyestű Geológiai Bemutatóhely, amely hazánkban egyedülálló geológiai érték, de európai viszonylatban is ritkaságnak számít. A 337 méter magas hegy északi felét a bányászok kifejtették, azonban a megmaradt bányafalban láthatjuk a több millió évvel ezelőtt működött vulkán belsejében kihűlt lávát. Hegyestű bazaltkúpjának tetejéről pedig csodálatos tájképben gyönyörködhetünk.

Részletek

Gerecse gyöngyszemei

Dátuma: 2015.08.29

Első állomásunk a hűsítő Agostyáni Arborétum, majd megtekintjük a Tardosi kőbányát, ahol a feljegyzések szerint már a XI. századtól zajlik bányászat és mind a mai napig működő bányaként üzemel. Turul-emlékmű utazásunk következő állomása, majd innen elsétálunk a város fölé magasodó mészkőszirtekbe ágyazódott Szelim-lyukhoz, végül a közeli Csúcsos-hegyre sétálunk, ahol egy eredeti aknatornyot állítottak fel, amely ma kilátóként funkcionál, ahonnan gyönyörködhetünk a Gerecse széles hegyhátaiban.

Részletek

Szondi Vártúra - Börzsöny

Dátuma: 2015.07.26

A Börzsöny északi részén, Drégelypalánk és Nagyoroszi községektől egyforma távolságra, a zöldellő hegyek egyik 444 méter magas sziklacsúcsán emelkedik Drégely vára, amely ma a Nemzeti Örökség része.

Tiszta időben gyönyörű kilátás nyílik a Börzsönyre és az Ipoly völgyére.

Részletek

Vártúra - Csobánc

Dátuma: 2015.06.30

 

A Tapolcai-medence legszebb tanúhegyét, a Csobáncot fedezzük fel.

Csobánc vára a mintegy 10 hold terjedelmű, egykor fallal körülkerített fennsík délnyugati, meredek szélén épült. Legépebben az öregtorony falai maradtak meg

A Vár fekvése gyönyörű, körbepillantva a Balaton-felvidék egyik legszebb körpanorámája tárul elénk. Tiszta időben a távolabb fekvő Sümeg várát, valamint a Somlót is látni lehet.

A hazafelé úton megállunk a Balatonnál és sétát teszünk a parton.

Részletek

Kulturális kalandozások

Dátuma: 2015.06.07

A festői szépségű Vérteskozma megtekintésével indul kirándulásunk, ahonnan elsétálunk Várgesztesre és megtekintjük a Gesztesi Vár romjait.

Majd a Turul-emlékművet tekintjük meg, ahonnan átsétálunk a Szelim-lyukhoz és megismerjük történetét. A barlangtól pazar kilátás nyílik a környező településekre és hegyekre egyaránt.

Részletek

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.