Tatai Angolkert

Az Angolpark Tata-tóvárosi városrészében található, a 25 hektáros, mesterséges Cseke-tó mellett. Magyarország első, angol mintára készült, nagy kiterjedésű parkját 1783-ban alakította ki az Esterházy család birtokán Böhm Ferenc uradalmi mérnök.

Az Angolparkot átszövik a hangulatos sétautak, a szép zöld gyep, az öreg platánok, és a szomorú füzek nyugalmat árasztanak.

Zichy Ferenc Látogatóközpont - Győr

Győr az egyetlen város Magyarországon, ahol a három legjelentősebb szakrális tárgyunk, a Szent Korona, a Szent Jobb és a Szent László herma egyaránt megfordult. A kiállítás emléket állít ennek a történelmi ténynek.

Győr: Bazilika Múzeum - Zichy Ferenc Látogatóközpont

A Szent István-kori székesegyház Magyarországon egyedülállóan háromszoros búcsújáróhely: itt található a Szent László herma, a Könnyező Szűzanya-kegykép és Boldog Apor Vilmos sírja.

Győr: Szentek Tornya és a Torony Kilátó - Zichy Ferenc Látogatóközpont

Az államalapítás korában épült vár ma is a győri püspökség székhelye. A főpapi rezidencia mai arculata gróf Zichy Ferenc püspök (1743-83) nevéhez fűződik.

Győr: Apor Kiállítás - Zichy Ferenc Látogatóközpont

Az emlékkiállítás tereiben Apor Vilmos püspök élettörténetével, vértanúhalálával és boldoggá avatásával összefüggő dokumentumokat, tárgyi emlékeket tekinthetnek meg a látogatók.

Győr: Káptalanház - Zichy Ferenc Látogatóközpont

A Káptalanház klasszicista, ugyanakkor középkori részleteket rejtő épületében a látogatók megismerhetik a győri egyházmegye templomi építészetét, a 17-18. századi búcsújárás emlékeit, a barokk művészet remekeit, a 20. századi vértanú papok élettörténetét.

Esterházy-kastély – Pápa

A pápai Esterházy-kastélyt az egykori pápai vár helyén 1783-84 között Esterházy Károly egri püspök az egykori várkastély maradványainak felhasználásával építtette. U alakú, egyemeletes, barokk stílusú, a versailles-i kastélytípusba tartozó épület, melynek íves oromzatán az Esterházy család címere látható.