Fertőrákosi kőfejtő – Páneurópai Piknik emlékpark – Fertődi Barokk ételfőző fesztivál – Fertő-tavi Vadlúdsokadalom

Dátum:2017.08.12.
Indulás:Budapest, Szent Gellért tér metróállomás
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Fertőrákosi kőfejtő és barlangszínház, Páneurópai Piknik Emlékpark, Fertőd, Fertő-tó,
nehézség:

Fertőrákosi kőfejtő – Páneurópai Piknik emlékpark – Fertődi Barokk ételfőző fesztivál – Fertő-tavi Vadlúdsokadalom programleírás

Fertő - Hanság Élménytúra

Indulás Budapestről reggel 8 órakor, utazás busszal.

Megérkezünk a Fertő-tó partján elterülő hangulatos kisközségbe, amely a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság fennhatósága alá tartozó területen fekszik és nem utolsósorban a világörökség része.

Bejárjuk a Fertőrákosi kőfejtő körül vezető felszíni sétányt, melyen a Fertő-táj növény- és állatvilágát tanulmányozva juthatunk el a kilátóig, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a Fertő-tóra. Majd leereszkedhetünk a barlangba és az időcsúszda segítségével 15 millió évet utazunk vissza az időben. Őscápák, ősbálnák, ősdelfinek modelljei, fény- és hangeffektusok segítségével a tenger mélyén érezzük majd magunkat. Az oszlopcsarnokban pedig a kőbányászatot interaktív módon bemutató tárlatot tekintjük meg.

Belépő a kőfejtő területére a helyszínen fizetendő: 1800 Ft

Az évmilliókkal ezelőtti idők felfedezése után a közelmúlt egyik fontos történelmi eseményének színhelyére utazunk. Fertőrákos közelében található az 1989. augusztus 19-i, páneurópai piknik néven elhíresült eseményt és történelmi következményeit felidéző emlékhely, ahol információs táblák ismertetik a páneurópai piknik során történteket, valamint megtekintjük a rendszerváltás egyedüli emlékművét, az Áttörés című szoborkompozíciót.

Majd a gasztronómia élvezeti következnek, ezért Fertődre utazunk, ahol a Barokk ételfőző fesztivál hangulatos forgataga vár minket az Esterházy kastéllyal szemben, a Gránátos házak közötti sétányon. Az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományőrző, kulturális, turisztikai és gasztronómiai fesztivál megőrzi a barokk kor gasztronómiáját és lassan feledésbe merülő ízeit újra népszerűsíti.

Végül, de nem utolsó sorban a természet egy csodálatos képét csodáljuk meg. A Fertő-táj kiváló helyszín a nagy számban itt költő, táplálkozó, éjszakázó nyári ludak megfigyelésére. A hazánkba érkező vadludak a nagyobb tavakat használják éjszakázó helyként, ahol akár 40-50 ezer madár is összegyűlhet. Ilyen nemzetközi jelentőségű pihenőhely a Fertő-tó is, melynek egyik részén megtekintjük a madarak esti behúzását.

Fertő-tavi madárvonulásról készült video ide kattintva megtekinthető.

Érkezés Budapestre forgalmi viszonyoktól függően este 10 óra körül.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.