Pünkösdi Tihanyi Piknik

Betelt!
Dátum:2016.05.14
Indulás:Budapest, Szent Gellért tér metróállomás
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Tihanyi-félsziget,
nehézség:

Pünkösdi Tihanyi Piknik programleírás

Indulás Budapestről reggel 8 órakor, utazás autóbusszal.

A délelőtti órákban megérkezünk a Tihanyi-félszigetre. A Balaton partjáról indul gyalogos kirándulásunk. Felkapaszkodunk a Ciprián-forráshoz és a bazalttufába vájt barátlakásokhoz. Innen még feljebb vezet a turistaút, az Óvár-hegyre, a ma is jól látható földsánc-rendszerre, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Látható a Balaton és a Tihanyi-félsziget belsejében kialakult Külső-tó és Belső-tó is. Innen a Visszhang-dombra sétálunk, amelyen kálvária látható, majd az Apátsághoz vezet minket az újonnan kialakított sétány.

A kiránduláshoz szükséges túrabakancs, mivel a felfelé vezető út természetes terepen halad. A gyalogosan megteendő út hossza körülbelül 3km, a terep közepes nehézségű, a meredekebb részeken lépcsők segítik a haladást.

A Bencés Apátságnál új Látogatóközpont fogadja az érkezőket. Megtekinthetik a barokk templomot, I. András király kriptáját és az altemplomot.

Belépő a helyszínen fizetendő: 1000 Ft

Ezután az Akasztó-dombra sétálunk, ahol a Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik elnevezésű rendezvényen veszünk részt, amely a Balaton legnépszerűbb pünkösdi fesztiválja.

Érkezés Budapestre forgalmi viszonyoktól függően este 9 óra körül.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.