Somló - Pápa Élménytúra

Dátum:2018.09.30
Indulás:-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!
Minimum létszám:nincs
Részvételi díj:csoportokra szabott ajánlat
Helyszínek:Somló Történelmi Borvidék, Pápa, Esterházy-kastély, Fesztivál,
nehézség:közepes nehézségű terep

Somló - Pápa Élménytúra programleírás

Somló – Pápa Élménytúra

Megérkezünk a Marcal-medence síkjából magányosan kiemelkedő vulkáni hegy lábához, amely távolról is jól látható várromjával, hírneves szőlőivel, valamint kilátótornyával messziről hívogatja a kirándulókat.

A Somló bazaltkúpjának környezetét híres történelmi borvidékként tartják számon, a lankásabb terepeken megtekintjük a neves szőlőkultúrákat. A hegyet megmászva felfedezzük a szunnyadó tűzhányó történetét. Megtekintjük az északi oldalon elhelyezkedő, a hegy egy különálló bazaltkúpjára épült vár romjait, amely felidézi számunkra a viharos történelmi múltat. A fennsíkon pihenőt tartunk, hogy mindenki élvezhesse a friss levegőt. Majd felmászunk a kilátóba, ahonnan fenséges panoráma tárul elénk.

A kiránduláshoz szükséges kényelmes cipő, mivel a felfelé és lefelé vezető út is természetes terepen halad. Kirándulásunk nem teljesítménytúra, ezért ki-ki a saját tempójában haladva, kényelmesen teheti meg az utat, hogy igazi élmény legyen a nap!

A Somló megismerése után Pápára indulunk, ahol a régi pompájában ragyogó Esterházy-kastély épületét tekintjük meg.

 

Pápa Magyarország egyik legszebb barokk kisvárosa, amely a legtöbb városunkhoz hasonlóan a 21. századig megőrizte középkori városszerkezetét. A város északnyugati részén álló egykori a vár helyén jelenleg az 1783-84-ben, Esterházy Károly egri püspök által építtetett Esterházy-kastély található, az előtte nyíló tágas Fő tér közepén magasodik a Szent István vértanú tiszteletére emelt plébániatemplom monumentális épülete, valamint érdemes sétát tenni a Jókai úton, és a hangulatos Kossuth Lajos utcában is, ahol sok szép épület csodálható meg.

Somló - Pápa Élménytúra galéria

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.