Somló Tájvédelmi Körzet - Retro Majális Pannonhalmán

Betelt!
Dátum:2016.04.30.
Indulás:Budapest, Szent Gellért tér metróállomás
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Pannonhalma, Somló hegy,
nehézség:

Somló Tájvédelmi Körzet - Retro Majális Pannonhalmán programleírás

Indulás Budapestről reggel 8 órakor, utazás busszal.

Megérkezünk a Marcal-medence síkjából magányosan kiemelkedő vulkáni hegy lábához, amely távolról is jól látható várromjával, hírneves szőlőivel, valamint kilátótornyával messziről hívogatja a kirándulókat.

A Somló bazaltkúpjának környezetét híres történelmi borvidékként tartják számon, a lankásabb terepeken megtekintjük a neves szőlőkultúrákat. A hegyet megmászva felfedezzük a szunnyadó tűzhányó történetét. Megtekintjük az északi oldalon elhelyezkedő, a hegy egy különálló bazaltkúpjára épült vár romjait, amely felidézi számunkra a viharos történelmi múltat. A fennsíkon pihenőt tartunk, hogy mindenki élvezhesse a friss levegőt. Majd felmászunk a kilátóba, ahonnan fenséges panoráma tárul elénk.

A kiránduláshoz szükséges túrabakancs, mivel a felfelé és lefelé vezető út is természetes terepen halad. A gyalogosan megteendő út hossza körülbelül 3km, a terep közepes nehézségű, néhol meredek.

A Somló megismerése után Pannonhalmára indulunk, ahol a Retro Majális elnevezésű rendezvény tartogat számunkra élményeket. A fesztivál sok érdekességet kínál, lesz például kívánság műsor, utcabál, ügyességi versenyek, koncertek és kirakodó vásár is.

Érkezés Budapestre forgalmi viszonyoktól függően este 8 óra körül.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.