Tatai élménytúra

Dátum:2015.11.28
Indulás:Szent Gellért tér
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Angolpark - Tata, Tata, Turulmadár - Tatabánya, Szelim barlang, Kilátó a Csúcsos-hegyen,
nehézség:

Tatai élménytúra programleírás

Indulás reggel 9 órakor Budapestről, a Szent Gellért térről (P+R parkoló a Műegyetem rakparton). Utazás busszal.

Tatabánya mellett több mint 100 méteres sziklafalakkal ér véget a Gerecse. Ezen a pompás helyen áll az impozáns Turul-emlékmű, amely utazásunk első állomása. Innen elsétálunk a város fölé magasodó mészkőszirtekbe ágyazódott Szelim-lyukhoz, amelyről évszázadok óta legendákat szőnek.

Majd a közeli Csúcsos-hegy felé vesszük az irányt, ahol egy eredeti aknatornyot állítottak fel, amely ma kilátóként funkcionál. Aki szeret a kilátásban gyönyörködni jó helyen jár, ugyanis innen láthatók a Gerecse széles hegyhátai és rálátás nyílik a Bakonyra is.

Utunkat folytatjuk Tatára, ahol kellemes sétát teszünk az Angolparkban. Ez Magyarország első angol típusú kertje. Böhm Ferenc uradalmi mérnök a Cseke-tó mellé tervezte és 1783-tól kezdve építette ki és telepíttette ide a növényeket.

Végül a tatai Öreg-tó partjára érkezünk, ahol a Tatai Vadlúdsokadalom elnevezésű rendezvényen veszünk részt. Itt megfigyelhetjük több száz vadlúd esti berepülését a tóra.

Élményekkel gazdagodva indulunk vissza Budapestre, érkezés forgalmi viszonyoktól függően este 6-7 óra körül.





Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.