Vértesalja-Bakonyalja Élménytúra

Dátum:2018.08.30
Indulás:-ig Szabadon választott időpontokban és helyszínekről!
Minimum létszám:nincs
Részvételi díj:csoportokra szabott ajánlat
Helyszínek:
nehézség:könnyű

Vértesalja-Bakonyalja Élménytúra programleírás

 

A Vértes keleti előterében, a Vál-völgyben található Alcsútdoboz község, amely 1950-ben két középkori eredetű falu, Alcsút és Vértesdoboz egyesítésével jött létre. Itt működik az Alcsúti kisvasút, mely élményteli utazász kínál számunkra az Alcsúti Arborétum irányába.

A terület legismertebb nevezetessége a volt Habsburg-kastély romja és az épületet övező egykori kastélypark, a mai Alcsúti Arborétum. A kastélyromot övező 70 holdas parkban sétálva megcsodáljuk a portikusz előtti domb alján elhelyezkedő tavat a Hermina-szigettel, a tó partján álló a mocsári ciprusokat, a régi bejárat felé álló, érdekes lombú öreg platánt, a kerti építmények maradványait (egykori pálmaház, gloriett, gyermekkert, kápolna, családi állatkert, alpinétum) és a hangulatos hidakat is.

 

A Móri-árok déli részén található Fehérvárcsurgó, melynek határában folyik a Gaja patak, egyik dombjának tetején pedig az eredetileg klasszicista stílusban épült Károlyi-kastély áll. A második világháború után számos funkciót betöltő kastélyt a Károlyi József Alapítvány jóvoltából újították fel. Az épület kiállításoknak, étteremnek, szállodának, és a Károlyi család néhány tagjának is otthont ad. A kastély bebarangolása után sétát teszünk és megpihenünk az épületet körülölelő angolparkban, mely méltó megkoronázását jelentjeti az élménydús, gyönyörű napnak.

 

Várjuk jelentkezésüket!

Az alábbi jelentkezési ap kitöltés nem jár semmilyen kötelezettséggel, a kapcsolatfelvételt szolgálja!

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.