Szigetvári Gyógyfürdő (gyógyvíz)

 

A szigetvári gyógyvizet olaj-kutató fúrás alkalmával találták meg 1966-ban. A 800 méter mélyről érkező, 62 fokos, alkáli hidrogén-karbonátos termálvíz kiválóan alkalmas számos mozgásszervi megbetegedés kezelésére.

 

A fürdő 2007-ben teljesen megújult. A főépület közepén belső gyógymedence található, melyhez kapcsolódik a külső, gitár formájú élménymedence. A fürdőt e mellett a virág alakú, nyitott tetővel fedett gyógyvizes medence teszi igazán egyedivé, mely a szabadtéri fürdőzés lazító hatású élményét kínálja.

 

A fürdőhöz gyógyászati részleg, valamint ligetes-füves fürdürdőpark is tartozik, pancsolóval, csúszdás gyerekmedencével, 25 méteres sportmedencével, valamint sportpályákkal, napozóágyakkal és büfékkel. Itt nyáron akár egy egész nap jól érezheti magát az ember.

 

Esterházy-kastély – Pápa

A pápai Esterházy-kastélyt az egykori pápai vár helyén 1783-84 között Esterházy Károly egri püspök az egykori várkastély maradványainak felhasználásával építtette. U alakú, egyemeletes, barokk stílusú, a versailles-i kastélytípusba tartozó épület, melynek íves oromzatán az Esterházy család címere látható.