Abaliget - Denevérmúzeum

A kiállításnak helyet biztosító épület 1958-ban épült, az Abaligeti barlang idegenforgalmi célú kiépítésével egyidőben, majd turistaszállóként üzemelt egészen az 1990-es évek első feléig. Ezután a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság vásárolta meg az épületet állandó természettudományi kiállítás kialakítása céljából, melynek megvalósítása 2004-ben sikeresen megtörtént.

A kiállítás bemutatja a Magyarországon előforduló 24 denevérfaj életmódját és élőhelyeit. A panelházak illesztéseit is rekonstruálták, ahol a denevérek meghúzódhatnak, és bepillanthatunk egy barlangba is. Hatalmas fényképeken szemlélhetjük meg az állatokat, ugyanakkor preparált példányokat is szemügyre lehet venni. A felépített padlástér a lakótársakat mutatja be, egy interaktív bemutatótáblán pedig vándorlási útvonalaikat lehet megfigyelni.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.