Advent Sopronban: Lővérek - Kilátó - Várfalsétány - Tűztorony - Karácsonyi Vásár

Betelt!
Dátum:2016.12.17.
Indulás:Budapest, Szent Gellért tér metróállomás
Minimum létszám:10
Részvételi díj:
Helyszínek:Sopron, Kilátók Sopronban, Tűztorony - Sopron, Lővérek, Adventi Vásár, Karácsonyi Vásár, Várkerület - Sopron,
nehézség:

Advent Sopronban: Lővérek - Kilátó - Várfalsétány - Tűztorony - Karácsonyi Vásár programleírás

Indulás reggel 8 órakor Budapestről, utazás busszal a hűség városába.

Először megcsodáljuk Sopron Lővérek városrészét, amely Sopron kertes villa- és üdülőnegyede és a Soproni-hegység lejtőire épült. Felsétálunk Sopron egyik kilátójához, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a városra és környezetére.

Majd sétát teszünk a belvárosban. Felfedezzük a tavalyi évben felújított és átadott Várfalsétányt és a belváros zegzugos utcácskáit, ahol megbújnak Sopron egyedülálló értékei.

Ezután megtekintjük a Tűztorony épületét, Sopron jelképét, az ország egyik legismertebb műemlékét, melynek erkélyéről páratlan kilátás nyílik a városra.

Belépő a helyszínen fizetendő: felnőtt 1000Ft, nyugdíjas 500Ft

Végül pedig a Fő téren megrendezendő Karácsonyi Vásár tartogat számunkra érdekességeket. A helyi kézművesek portékája szép ajándék lehet Karácsonyra, valamint érdemes megkóstolni a környékbeli borokat.

Élményekkel gazdagodva, esetleg finomságokkal és ajándékokkal felpakolva indulunk haza.

Érkezés forgalmi viszonyoktól függően este 9 óra körül.





Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.