Hegyestű - Tapolcai-tavasbarlang - Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

Dátum:2016.10.02.
Indulás:Budapest
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Tapolcai medence, Tapolcai tavasbarlang, Hegyestű Geológiai Bemutatóhely,
nehézség:

Hegyestű - Tapolcai-tavasbarlang - Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál programleírás

Balaton Élménytúra

Indulás Budapestről reggel 8 órakor, utazás autóbusszal

Monoszlóra utazunk, a világhírű Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyre, amely hazánkban egyedülálló geológiai érték, de európai viszonylatban is ritkaságnak számít. A 337 méter magas hegy északi felét a bányászok kifejtették, azonban a megmaradt bányafalban láthatjuk a több millió évvel ezelőtt működött vulkán belsejében kihűlt lávát. Hegyestű bazaltkúpjának tetejéről pedig csodálatos tájképben gyönyörködhetünk.

Belépő a helyszínen fizetendő: felnőtt 700 Ft, nyugdíjas 600 Ft

Ezután Tapolcára utazunk, ahol megtekintjük az újonnan létrehozott Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot. Kiállítás mutatja be a karsztvidékek csodálatos világát, 10 terem különleges látnivalói kalauzolnak minket a titokzatos barlangok világában. Felejthetetlen élményben lesz részünk, ahogy csónakázunk a 12 millió éve képződött mészkőben kialakult barlangban, a karsztvíz és termálvíz keveredéséből létrejött földalatti tavakon.

Belépő a helyszínen fizetendő: felnőtt 2000 Ft, nyugdíjas: 1800 Ft

 

Végül a Malom-tó partján rendezendő Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztiválon veszünk részt. Lesz népművészeti- és kézműves kirakodó vásár.

Megkóstolhatják a kenyérlángost, házi réteseket, az erdélyi kürtös kalácsot, házi sajtokat és sajtkülönlegességeket, ihatnak ízletes házi szörpöket, balatoni borokat és nem utolsó sorban pálinkát is.

Élményekkel gazdagodva indulunk vissza Budapestre.

Érkezés forgalmi viszonyoktól függően este 9 óra körül.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.