Pannonhalma Levendulaköntösben

Betelt!
Dátum:2016.07.09.
Indulás:Budapest, Szent Gellért tér metróállomás
Minimum létszám:15
Részvételi díj:
Helyszínek:Pannonhalma,
nehézség:

Pannonhalma Levendulaköntösben programleírás

Pannonhalma Levendulaköntösben

Indulás Budapestről reggel 7 órakor, utazás busszal.

A délelőtti órákban megérkezünk Pannonhalmára, az Apátság újonnan kialakított fogadóépületéhez. Innen lesétálunk az Arborétum gyógynövénykertjébe, ahol 10 órától a Levendulatermesztés történetét ismerjük meg, majd az illóolaj-készítés folyamatát kísérjük végig szakértők segítségével.

Szabadprogram: kellemes sétát tehetnek az Arborétumban, a telepített fafajok alatt elhelyezett padokon pihenhetnek és élvezhetik a tiszta levegőt. Akik szeretik a levendula ízét, a fogadóépületben kialakított Viator Étteremben megkóstolhatják a Levendulás menüt.

Délután könnyű sétát teszünk a Bencés Apátság épülete körül, továbbhaladva megtekintjük a Millenniumi Emlékművet, a Boldogasszony-kápolnát és felmászunk a 2012-ben épített Boldog Mór kilátóba, ahonnan megcsodálhatjuk a Pannonhalmi Dombság gyönyörű panorámáját.

Délután 16 és 18 óra között pedig lehetőség nyílik a ezeréves Bencés Főapátság épületének megtekintésére, melyet az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított. Itt található a világ legnagyobb bencés könyvgyűjteménye.

Belépő a helyszínen fizetendő: 2200 Ft, diák és nyugdíjas: 1100 Ft

Érkezés Budapestre forgalmi viszonyoktól függően este 9 óra körül.

Csesznek vára

Zirctől nem messze, Cseszneken áll a Bakony legromantikusabb középkori lovagvára. A romjaiban is lenyűgöző erődítményben forgatták 1947-ben a Valahol Európában című film külső jeleneteit.